Attracties en Pretparken

Naast de Waterparken, waar je natuurlijk ook erg veel plezier kunt hebben met kleine en grote kinderen, beschikt de regio rond het Gardameer ook nog over een aantal attractieparken of pretparken.

Gardaland

Van deze Pretparken is het Gardaland verreweg het meest bekend en het meest geliefd. Een pretpark dat voor iedereen wel wat te bieden heeft, met tal van grote attracties (zie foto), shows en nog veel meer. (website Gardaland)

gardalandHet Gardaland ligt in het dorpje Castelnuovo del Garda, werd geopend in 1975 en is het grootste pretpark in Italie met maar liefst 3,3 miljoen bezoekers per jaar. Naast het pretpark beschikt het Gardaland ook over een eigen hotel en een groot theater, waar onder andere voorstellingen worden gehouden van Broadwaymusicals.

Canevaworld

Een ander mooi pretpark is Canevaworld. Dit recreatiepark ligt tussen Peschiera del Garda en Lazise. Het park bestaat uit vier themagebieden en beslaat ruim 300.000 m². (website Canevaworld)

De vier themagebieden van Canevaworld :

  • Aqua Paradise Park : Dit onderdeel is meteen ook het grootste waterpark in Italie, met genoeg attracties voor enorm veel plezier met, in en op het water.
  • Medieval Times : Een pretpark met als thema de middeleeuwen.
  • Movieland Studios : Films en Hollywood.
  • Rock Star Café : Een American Style restaurant.
Canevaworld
Canevaworld

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail