Brescia Bezienswaardigheden en Tips

Brescia ligt niet ver van het Gardameer, en is afhankelijk van de verblijfplaats aan het Gardameer in 35 tot 55 minuten rijden te bereiken. Brescia is een ontzettend leuke stad, op ongeveer 35 kilometer van het Gardameer. Het is na Milaan het belangrijkste industrie- en handelscentrum in Lombardije, en de stad heeft twee kanten.

Een moderne hedendaagse stad, met een historisch oud centrum. In het centrum kan je nog goed de rijke geschiedenis zien, aan diverse gebouwen uit de middeleeuwen en de renaissance.

Bezienswaardigheden in Brescia

bresciaIn het oude centrum van Brescia kan je nog veel meer oude bezienswaardigheden vinden, voornamelijk aan de twee pleinen.

Aan de Piazza della Loggia ligt het oude 16e eeuwse paleis, de Loggia, waarin nu het stadhuis van Brescia gevestigd is. Aan hetzelfde plein ligt de Torre dell’oorglio en het Museum Diocesano d’Arte Sacra. Beide zeker de moeite van het bezoeken waard.

De Piazza del Duomo herbergt nog meer oudheid. Zoals de Broletto, paleis uit het jaar 1230, en La Rotonda, de ronde kerk die een stukje lager ligt dan het plein. Ook de Duomo ligt aan de Piazza del Duomo.

Boven de stad troont bovendien de Visconti burcht uit, met vanaf het bastion een fantastisch uitzicht over de stad. Overigens herbergt Brescia niet alleen oude gebouwen, maar ook een erg leuk winkelcentrum, dat geheel aan de moderne wensen voldoet. Dit “moderne” centrum is te vinden aan en rond de Piazza della Vittoria, en de winkelstraten Corso Zanardelli en de Villa delle X Giornate.

Geschiedenis van Brescia

De bloei van Brescia stamt al uit de romeinse tijd. Diverse opgravingen en overblijfselen getuigen dar nog steeds van. Het archeologische complex geniet wereldfaam, met overblijselen van het Forum en de Via dei Musei, de oude hoofdstraat van Brixia, zoals de naam van Brescia was in romeinse tijden.

Halverwege de Via dei Musei ligt de Piazza del Foro, waar je de indrukwekkende resten van het Forum kunt zien, met onder andere de zuilen van de tempel en de ruïnes van het romeinse theater.

Video over Brescia

Musea in Brescia

Er zijn diverse mooie musea in Brescia :

  • Museo di Santa Giulia (website) : Het stedelijk museum van de stad Brescia en geeft de historie van de stad weer met kunst van heden en verleden. Het totale complex is meer als 14.000 m2 groot en zeker een bezoek waard
  • Museo Mille Miglia (website) : Mooi museum om de historie te zien van de beroemde Mille Miglia (1000 mijl) race.
  • Pinacoteca Tosio Martinengo (website) : Kunstmuseum van Brescia. In het museum kunt u schilderijen bewonderen die dateren uit de 13de tot de 18de eeuw.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail