Garda Trentino bezienswaardigheden en tips

De regio Garda Trentino, met de dorpen Arco di Trento, Drena, Dro, Riva del garda, Tenno en Torbule sul Garda, is een vakantiebestemming waar iedere dag een nieuwe ontdekking is. Een vakantie die anders is dan al de andere vakanties, met de perfecte combinatie van sport en wellness, lekker eten en cultuur, en tijd voor ontspanning. Dat is de vakantie die in Garda Trentino geboden wordt.

En dan mogen we natuurlijk de prachtige omgeving, de bergen en het dal, het azuurblauwe meer, niet vergeten. Relaxen op of aan het water, halverwege de bergen, in een klimaat dat het hele jaar rond perfecte omstandigheden biedt.

Zeilen en Surfen Garda Trentino

garda trentinoRiva del Garda en vooral Torbole sul Garda zijn de meest beroemde en de meest aansprekende lokaties om op de “wind te rijden”. Perfecte omstandigheden voor surfers, mede dankzij goede faciliteiten.

De wind blaast iedere dag, en maakt iedere dag uitermate geschikt om te zeilen, en te genieten op het water. Of je nu geoefende zeiler bent, of beginners. De eerste groep kan simpelweg wegzeilen, de tweede groep kan gebruik maken van de uitstekende zeilscholen, en deze mooie sport onder ideale omstandigheden leren.

Een traditie in eten en wijn in Garda Trentino

De mooie smaak van het Gardameer, en de wat meer robuuste smaken van de omliggende bergen. Dat zijn de kenmerken van het lokale eten in Garda Trentino, en de traditionele gerechten. Al met al, is het eten een moment om te genieten, in dit deel van Italie. Slow Food, om maar eens een populaire term te gebruiken.

Daarbij kan ook nog eens genoten worden van uitstekende wijnen, gemaakt van de lokale Nosiola druif.

Bergsport in Garda Trentino

Toch zijn er ook vakantiegangers, die niet naar Garda Trentino komen vanwege het prachtige meer, maar juist vanwege de omliggende bergen, die uitermate geschikt zijn om te klimmen. Tal van uitdagende en minder uitdagende klimroutes worden aangeboden, terwijl ook hier mogelijkheden aanwezig zijn om het bergklimmen te leren, of onder begeleiding van een gids te gaan klimmen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail