Lago di Garda Informatie en watersport

De regio Lago di Garda ligt in Veneto, en de oostelijke oever van het meer wordt wel de olijvenriviera genoemd, de Riviera degli olivi. De regio omvat vijftig kilometer langs het Gardameer, met tal van leuke en schilderachtige dorpjes.

Omringd door een vegetatie waar je direct al aan kunt merken dat je aan de Middellandse Zee bent, althans de zee is niet ver, een prachtig meerlandschap met olijfbomen en citroenbomen die direct naast het meer groeien. En dan ook nog eens omgeven door een prachtig berglandschap.

Lago di Garda, en dan zowel de regio als het meer, is dan ook niet voor niets een geliefde bestemming. Een mild klimaat, met in de zomermaanden overtollige zonneschijn.

Bezienswaardigheden Lago di Garda

monte baldoIn het noorden van Lago di Garda ligt het schilderachtige Monte Baldo, dat “de tuin van Europa” genoemd wordt, en dat geeft al aan hoe mooi dit deel van Italie is. In de giardino d’Europa kan je genieten van het wonderbaarlijke uitzicht over het meer.

Andere dorpen en stadjes in de regio Lago di Garda zijn Bardolino, Brenzone, Costermano, Garda, Lazise, Malcesine, Peschiera del Garda, San Zeno di Montagna, Torri del Benaco en Valeggio sul Mincio. De schilderachtige dorpjes, waar je nog de echte cultuur uit deze regio, en het echte Italiaanse leven kunt genieten. De rustige leefwijze, waarbij iedere zonnestraal een nieuw genotmoment brengt.

Het zijn schattige dorpjes, die veelal hun oude karakter, dat soms nog terug gaat tot aan de middeleeuwen, hebben weten te behouden. Vaak rond de oever van het meer gebouwd, met de traditionele kerk in het midden van het dorp, en het echte traditionele leven dat zich vaak simpelweg buiten afspeelt.

Bergsport en Watersport bij Lago di Garda

De echte watersportliefhebber weet zijn of haar weg wel te vinden naar het noorden van Lago di Garda, met haast perfecte omstandigheden om te surfen en te zeilen. Maar, … ook perfecte faciliteiten voor bergsporten zoals bijvoorbeeld mountainbiken en paragliden, terwijl je ook heerlijk kunt wandelen langs het meer.

Kabelbaan Malcesine bij Lago di Garda

Iets unieks kan je in Malcesine beleven, waar de kabelbaan je binnen 10 minuten op een hoogte van 1.800 meter brengt, met heerlijke wandelwegen. Overigens ook in de winter een geliefd doel, met een leuk skigebied met perfect geprepareerde pisten.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail