Milaan bezienswaardigheden en winkelen

Milaan is makkelijk vanaf het Gardameer te bereiken. Met de auto duurt de rit, afhankelijk van waar je precies aan het Gardameer verblijft, anderhalf tot twee uur rijden. Milaan is een stad die enorm veel te bieden heeft, en is één van de grotere steden in Italie. Natuurlijk niet alleen bekend van de roemruchte geschiedenis die de stad te bieden heeft.

Voetballiefhebbers kennen de stad natuurlijk van de grote voetbalclubs die op San Siro hun wedstrijden spelen, AC Milan en Internazionale Milano FC. Daarbij is dus een vakantie aan het Gardameer uitermate goed te combineren met een bezoek aan een voetbalwedstrijd in de hoogste Italiaanse klasse, en kan je zonder veel moeite de wereldsterren in levende lijfe zien.

Milaan is echter ook één van de meer vooraanstaande modesteden in Europa, en diverse grote modehuizen hebben hun vestiging is het centrum van de stad.

Bezienswaardigheden in Milaan

dom milaanMilaan is een stad met een grote cultuur en een rijke geschiedenis. Dat kan je onder andere aan de vele bezienswaardigheden ook vandaag de dag nog steeds zien. Mooie voorbeelden zijn de prachtige Dom, de Basilica di Sant’Ambrogio en het Castello Sforzesco.

De Dom, de Duomo di Milano, is een gotisch juweel waarvan de bouw in 1336 begon. Niet alleen van buiten te bewonderen, maar ook van binnen een juweel. Het Castello Sforzesco staat in het hart van Milaan. Een grote vesting met grachten, ophaalbruggen en 4 meter dikke muren. Hier heersten de Sforza’s en de Visconti’s over de stad.

Winkelen in Milaan

Milaan zou niet een echte stad zijn, zonder een fantastisch winkelcentrum. Daarbij komt (natuurlijk) nog, dat mode enorm belangrijk is voor de Milanezen. Iedereen en alles wil en moet er perfect verzorgd uitzien in deze modestad, en de winkelstraten zijn er dan ook naar, en ook nog eens verzorgd prijzig.

Heb je wat minder geld te besteden, geen nood. Er zijn diverse markten in de stad, waar de wat prettiger geprijsde “nep”versies verkocht worden.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail