Natuur

Een overweldigende natuur. Dat heeft de wijde regio rond het Gardameer te bieden, en dan hebben we het zeker niet alleen over het Gardameer zelf. De bergen rondom het meer, zijn anders dan elders in de Alpen. Niet alleen wat temperatuur betreft, maar ook zeker voor wat betreft de flora en fauna.

Zeldzame planten kan je hier zomaar zien groeien en bloeien, als je de moeite neemt om een keer door het hooggebergte te gaan wandelen. En de laatste jaren worden in de regio steeds vaker Beren gezien, die langzamerhand hun oude leefgebied weten te heroveren.

Iets verder weg, is er nog veel meer onaangetaste natuur te zien, zowel landinwaarts als richting zee. Enerzijds zijn de Dolomieten, Lombardije en natuurlijk de wat verder weg liggende Toscane, wereldberoemd om hun prachtige natuur. Anderzijds is ook de kust, en de lagune bij Venetië zeker aan te raden als je natuurliefhebber bent.

Natuurattracties Gardameer

Maar er is meer te beleven op het gebied van natuur, en natuurbehoud. Bijvoorbeeld het Parco Natura Viva (website) in Verona. Een prachtig natuurpark annex dierentuin. Of liever gezegd, een dierentuin met Safaripark en Dinopark. Een prachtig natuurpark, waar je een heerlijke dag zult hebben, maar dan wel puur natuur.

Een ander mooi park is het Park Jungle Adventure (website). Misschien meer een pretpark, maar dan wel midden in de natuur, de jungle. Hier kan je je Tarzan wanen, en grote en kleine kinderen kunnen klimmen, klauteren en abseilen, en natuurlijk genieten van de jungle.

Park Jungle Adventure
Park Jungle Adventure

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail