Riva del Garda

Het stadje Riva del Garda is een dorpje dat het meest in het noordelijk deel ligt aan het Gardameer. Riva del Garda heeft een heel ander klimaat dan elders aan het Gardameer omdat de omgeving in Riva er heel anders uitziet door de bergen.

Het dorpje ligt in een bergachtig gebied en het weer is daarom ook iets wispelturiger dan aan het meer zelf. In de tussenseizoenen is dit vooral te merken omdat het dan kouder is dan ergens anders in Italië.

Bezienswaardigheden Riva del Garda

riva-del-gardaIn Riva del Garda zal u een paar bezienswaardigheden zien die de moeite waard zijn om eventjes te bezoeken. Eerst en vooral moet u de Rocca gezien hebben. De Rocca is een burcht die aan het water ligt en die u enkel met een klein loopbrugje kan bereiken.

Vroeger was dit een belangrijke vesting, tegenwoordig doet de burcht dienst als stadsmuseum. U vindt er onder andere belangrijke archeologische vondsten en oude schilderwerken die goed bewaard zijn gebleven.

Drietandspoorten van Riva del Garda

Iets verder dan het stadsmuseum zal u de fraaie drietandspoorten zien die nog uitzonderlijk goed bewaard zijn gebleven. Voor dat u het dorpje verlaat, moet u nog de 34 meter hoge toren zien de “Torre Apponale”. De hoge toren is het symbool voor het dorpje en door de sfeer in het oude centrum van Riva del Garda.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail