Sirmione

Sirmione is gelegen aan het zuiden van het Gardameer en in de volksmond wordt dit ook wel de parel van het Gardameer genoemd. In het verleden werd het stadje meermalen beschreven door de schrijvers en dichters Stendhal en Goethe.

Bezienswaardigheden en de de bronnen van Sirmione

De waterbronnen van Sirmione zijn een echte toeristische trekpleister omdat in 1900 de eerste Spa in het centrum werd geopend. Het water is afkomstig uit de bron van Font Bola en de bron bevindt zich op 18 meter onder de zeespiegel en wordt via een handig, ingenieus systeem via buizen naar de thermale baden vervoerd. Dankzij de aanwezigheid van de bron zorgde Sirmione al voor een vroegere toeristische ontwikkeling.

Schiereiland in het meer

sirmioneIn het Gardameer gaat een schiereiland maar liefst 4 kilometer het meer in. Aan het einde van de gigantische landtong is een fraai park gemaakt die de overblijfselen van een Romeinse villa onderbrengt.

U kan deze Romeinse villa gaan bezoeken en het park is bereikbaar via een prachtig, aangelegd wandelpad die zo langs de buitenkant gaat van het schiereiland.

Gezellige haven van Sirmione die de moeite waard is

Sirmione is een van de belangrijkste plaatsen aan het Gardameer wat toeristen betreft. Als u er bent, is het zeker aangeraden om de haven van Sirmione eens te bezoeken. Vanuit de haven is het mogelijk om met mooie, gekleurde sloepen een tochtje te maken die naast de kustlijn van Sirmione gaan.

Na een fantastische tocht op een sloep voor de Italiaanse kust mag u zeker niet vergeten om heerlijk en tegen een betaalbare prijs Italiaans te eten in de vele restaurants die u zal vinden aan de haven. Als u eenmaal Sirmione heeft gezien, wilt u er beslist niet meer vandaan.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail