Venetie bezienswaardigheden en tips

Venetië is makkelijk vanaf het Gardameer te bereiken. Met de auto duurt de rit, afhankelijk van waar je precies aan het Gardameer verblijft, twee tot twee en een half uur rijden. Op zich behoeft de stad Venetië natuurlijk geen introductie. Iedereen kent deze stad van de romantiek, het water, en de bijna jaarlijkse overstromingen.

Als je je vakantie doorbrengt aan het Gardameer, is het echter wel erg aantrekkelijk om het romantische Venetië te bezoeken. Denk er daarbij wel aan, dat het vaak beter is om met het openbaar vervoer naar Venetië te reizen vanaf het Gardameer. Het kan namelijk soms lastig zijn om een goede parkeerplaats voor de auto te vinden.

Bezienswaardigheden Venetie

venetieHet gaat wat ver om alle bezienswaardigheden in Venetië op te noemen, de hele stad is immers één grote bezienswaardigheid. Er zijn echter wel een paar dingen die je echt niet mag missen.

Enerzijds is daar natuurlijk de romantische rondvaart per gondel. Het is de beste methode om de stad te bezichtigen, en vanaf het water kan je de meeste bezienswaardigheden goed zien. De gondels kan je vinden op de Bacino Orseolo.

Anderzijds zijn daar bezienswaardigheden zoals het San Marcoplein en het Palazzo Ducale. Het San Marcoplein is het grote plein voor de Basiliek van San Marco, met romaans beeldhouwwerk, erg mooie mozaïken, en een altaarstuk dat is voorzien met diverse edelstenen, de Pala d’Oro.

Het Palazzo Ducale is de voormalige woning van de Doge anex gerechtshof en stadhuis. Een gotisch meesterwerk dat gedeeltelijk is opgetrokken uit het zeldzame roze marmer.

Evenementen in Venetie

Cultuur en traditie zijn belangrijk in Venetië. Eén van de belangrijkste jaarlijkse evenementen is het carnaval van Venetië. Andere evenementen zijn de tweejaarlijkse kunsttentoonstelling Biënnale en het bekende filmfestival van Venetie. Ga je in het voorjaar op vakantie, dan kan je in mei genieten van de jaarlijkse roeiwedstrijd Vogalonga.

Video van Venetie

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail