Verona Bezienswaardigheden en tips

Verona ligt ongeveer 40 kilometer van het Gardameer en is, afhankelijk van in welke plaats je verblijft, in ongeveer 40 minuten rijden te bereiken. Een bekende stad. Verona is de plek waar de balkonscene uit Romeo en Julia zich van oorsprong zou afspelen. Het bewuste balkon, het graf van Julia en de kerk waarin de beiden zouden zijn getrouwd is één van de grote publiekstrekkers in Verona, en trekt jaarlijks veel toeristen.

Maar, als Unesco werelderfgoed, heeft Verona natuurlijk nog veel meer te bieden. Verona is een mooie stad, met een schilderachtig centrum aan de rivier de Adige. Aan de Piazza della Erbe, het langwerpige plein, lag vroeger het romeinse forum. Nu is hier een levendige en rumoerige markt.

Bezienswaardigheden van Verona

veronaAan het plein liggen diverse bezienswaardigheden, zoals de Gardello toren, het Pallazo Maffei en het uit de 14e eeuw stammende Koopmanshuis. Door de combinatie van historie, de markt en de winkeltjes, een gezellig centrum, dat bovendien ook ieder jaar diverse evenementen huisvest. Bijvoorbeeld het jaarlijks terugkerende festival de Opera in Verona in de oude romeinse Arena, waar ruim 22.000 mensen het festival kunnen volgen.

Ook de 84 meter hoge Torre de Lamberti, is een bezienswaardigheid die ieder jaar weer veel toeristen weet te trekken. Naast de vele bezienswaardigheden en de grote en kleine evenementen, biedt Verona een gezellig winkelcentrum met een keur aan verschillende winkels, maar ook terrasjes, restaurants en gezellige eettentjes.

Video over Verona

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail