Watersport Gardameer

Het zal je niet gek in de oren klinken, als we zeggen dat het Gardameer een El Dorado is voor diverse watersporten. Langs het meer zijn diverse (zand)stranden, de één wat meer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, de ander wat minder. Mocht je van kamperen houden, en van watersport, dan zit je rond het Gardameer al helemaal goed.

Diverse Campings zijn te vinden langs het meer, maar ook direct aan het water en soms zelfs met een eigen strand. De meeste campings beschikken bovendien ook nog over een zwembad, terwijl er ook diverse zwembaden rond het meer zijn.

Een leuk badstrand is overigens het Parco Baia delle Sirene, hoewel je wel geacht wordt entree te betalen. Maar, dan heb je wel een prachtig strand, met ligbedden en parasols, en een leuke speeltuin.

Zeilen, Surfen en Kitesurfen Gardameer

zeilen gardameerZeilen en surfen, kan natuurlijk op het hele meer, maar het meest aantrekkelijk zijn Riva del Garda en vooral Torbole sul Garda. Mocht je het zeilen willen leren, dan zijn er rond het gehele Gardameer diverse zeilscholen, terwijl (zie foto) ook Kitesurfen mogelijk is.

Bergsport bij het Gardameer

Bergsport is (natuurlijk) in de hele regio mogelijk. Tal van wandelroutes laten je genieten van de prachtige bergen en dalen, waarbij je zelf kunt kiezen hoe moeilijk de wandeling moet zijn. D.w.z. Er zijn mooie wandelroutes door het dal, en langs het Gardameer, maar ook routes bergop voor diegene die het wat uitdagender wil.

Datzelfde zal eigenlijk ook voor fiets of mountainbike gelden. Ook hier kan je kiezen uit verschillende routes in alle moeilijkheidsgraden, hoewel we wel moeten toegeven dat er een aantal hele mooie routes te berijden is op de mountainbike in de buurt van Malcesine. Malcesine is overigens dankzij de kabelbaan, ook uitermate geschikt voor paragliden.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail