Wintersport

Raar maar waar, het Gardameer is ook in de wintermaanden een leuke vakantiebestemming. Het landschap is grotendeels omgetoverd in een winters sprookje, en direct aan het Gardameer zijn diverse mogelijkheden voor uiteenlopende wintersporten.

wintersport gardameerTwee skigebieden liggen dichtbij het Gardameer, Altopiano di Brentonico en Malcesine – Monte Baldo. Daarvan is Malcesine – Monte Baldo direct vanaf het Gardameer te bereiken, terwijl skigebied Altopiano di Brentonico wat verder van het meer ligt.

Binnen een straal van 50 kilometer kan je nog veel meer skigebieden vinden, groter en kleiner. Daarvan is het skigebied Skirama Dolomiti Adamello-Brenta verreweg de grootste. Eigenlijk een aaneensluiting van de skigebieden in Andalo, Folgaria, Madonna di Campiglio, Monte Boldone.

Rondom het Gardameer is het een wintersport paradijs

Een paradijs voor de wintersporter, met meer dan 350 kilometer pisten en 140 skiliften. De pisten liggen op een hoogte variërende tussen 2.500 en 3.000 meter, en door de hogere ligging zijn de skigebieden (ook Malcesine – Monte Baldo en Altopiano di Brentonico) erg sneeuwzeker.

De kwaliliteit van de skigebieden in dit deel in Italie, is goed. Pisten worden prima geprepareerd en onderhouden, en de faciliteiten rondom de skigebieden zijn ook goed te noemen.

Wintersport rond het Gardameer is geschikt voor iedereen, of je nu met een groep vrienden wilt gaan skiën, of met gezin en kinderen. Het is een ideale gelegenheid om het Gardameer ook eens in de winter te bezoeken, terwijl je toch kunt genieten van en de prachtige omgeving, de fantastische pisten en een goede après ski.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail